Niels in Liberland

The National Flag of Liberland

Dit is het 2e deel uit een reeks artikelen geschreven door Niels Harmsen, beter bekend bij velen als koning eGulden of Yoshi Livo. Dit is zijn verhaal over eGulden en zijn reisverslag naar Liberland.

2015-07-01

Bestemming: Liberland

Op 1 juli ben ik rond 0:00 vertrokken met mijn auto, bestemming: Liberland. Ik heb geen tomtom, maar had vooraf wat plaatsen opgeschreven waar ik langs moest rijden. Op de Duitse grens ging het al fout toen ik de verkeerde afslag nam, maar gelukkig had ik dat zelf snel in de gaten en kon ik met een kleine binnendoor route toch weer vlug op de juiste snelweg komen. Na 3 maanden van voorbereiding, waarin ik wat papierwerk moest regelen en spullen aanschaffen die ik daar ga gebruiken, is het er dan toch van gekomen. Bij mij in de buurt geloofde niemand dat ik deze stap werkelijk zou nemen: “Zijn papa koopt hem wel uit”, lachten ze dan. Ik ben benieuwd wat ze ervan gaan vinden dat hun vaste bierhaler niet meer op ieder moment van de dag gebeld kan worden voor een kratje Amstel.

kunt u mij de weg naar Liberland vertellen, mijnheer?

kunt u mij de weg naar Liberland vertellen, mijnheer?

Al met al is de dag goed verlopen en ben ik enorm blij dat ik ’s nachts ben gaan rijden, want nu kon ik na aankomst bij mijn tussenstop nog lekker van het mooie weer genieten met een drankje op hun terras, stel dat ik overdag was gaan rijden was het echt veel te warm geweest om door te blijven rijden, maar nu kwam ik precies mooi uit, op het moment dat ik echt op instorten stond en als het dan bloedheet is, is een koude douche prettiger dan wanneer de zon niet meer schijnt.

Waarom Liberland?
De reden dat ik vertrek is er niet 1, maar is een opeenstapeling van gebeurtenissen in de afgelopen 7 jaar van mijn leven. Toen ik nog accountancy student was raakte ik werkelijk in shock toen ik mezelf geleerd had wat “geld” eigenlijk is en dat onze huidige euro een aantal hele belangrijke eigenschappen van geld mist, een euro is eigenlijk valuta en geen geld. Ook is de euro geen werkelijk bezit, maar een afspraak tussen 2 partijen die alleen op papier wordt gemaakt, schuldcreatie dus, maar dan wel met een monopolie EN onderhevig aan rente. Wat was ik boos toen ik dit net doorkreeg, niet zozeer voor mezelf, want ik ben nog jong genoeg en heb uiteindelijk de informatie die ik zelf zocht kunnen vinden, maar meer voor al die mensen die iedere dag netjes om 8 uur in de file gaan staan om een boterham voor hun kind te kunnen betalen.

Kapot systeem
Ik heb nog steeds geen goed woord over voor de manier waarop dit systeem werkt, maar mijn sympathie naar de medemens heeft in al die jaren meer dan 1 deuk opgelopen. Ook vandaag tijdens mijn rit heb ik me er keer op keer over lopen verbazen dat ik deze stap daadwerkelijk moet nemen, sterker nog, dat IK degene ben die deze stap voor de Nederlanders moet maken, totaal geen competenties en als je me echt af wilt branden noem je me gewoon een luie junk.

Griekenland
In alle talen werd 4x per uur verteld dat Griekenland nu toch echt te ver is gegaan in zijn onderhandelingstactiek en dat de mediakanalen in dat land de komende week zullen worden ingezet om de publieke opinie te manipuleren (nee dat laatste niet) Hoe is het toch mogelijk dat de huidige club betrokkenen zo klein is, zelf op bitcoin bijeenkomsten zie je vaak niet meer dan 150 man en dat is dan bitcoin voor heel Nederland! Ik snap best dat niet iedereen altijd erbij wil zijn, maar die 150 man zijn steeds dezelfde en zijn er eigenlijk nieteens 150. De enige manier waarop ik het voor mezelf kan verklaren is dat mensen het niet willen begrijpen, omdat ze dan moeten toegeven dat wit zwart is en andersom. Je kan iemand wel een terrorist noemen, maar dat is ergens onderhevig aan je eigen mening en visie, net zoals het woord vooruitgang vanuit een ander perspectief kan worden bestempeld als afbraak.

Bewustwording
Ik ben me er van bewust dat de overgang naar iets nieuws niet uit zichzelf zal komen, ondanks dat het aanschaffen van een aantal eGulden kinderlijk eenvoudig is en een goede bescherming is voor iedereen die geld heeft gestoken in een pensioenbelegging. Ik wil kostte wat kost voorkomen dat het kwartje valt nadat er kapitaalsbeperking zijn opgelegd, aangezien het in mijn ogen dan te laat is om het voordeel wat je nu hebt ten opzichte van andere landen (ik noem een bitonic of litebit/ de mogelijkheid om met een pinpas binnen 1 minuut bitcoins aan te schaffen) kwijt bent geraakt. Hoe illegaal die samenwerkingsverbanden verbanden tussen bedrijven ook mag zijn (op basis van het illegaal verklaren van slavernij) het is de realiteit van nu en als we niet handelen voor het te laat is zullen de Nederlanders hun bevoorrechte positie in de wereld gaan verliezen.

Tot slot
Om toch af te sluiten met wat positiefs wil ik graag nog even aantonen dat het me tot op heden gelukt is een klein verslagje van de dag uit te brengen, zoals ik ook geplant had om te doen. De komende dagen zal het onzeker zijn of ik een update kan uitbrengen, aangezien ik daar eerst mezelf wat moet settelen en daar de sfeer moet gaan proeven, maar zodra ik kan zal ik met nieuwe verhalen komen met wat ik allemaal leer in Liberland.
Om het nogmaals duidelijk te maken, bij een succes van eGulden financier ik de aanschaf van een pand waar Liberland kantoor kan houden in Nederland. Ik heb altijd al een hekel gehad aan die regeltjes die worden verzonnen en dan kan ik als diplomaat me nog verschuilen achter diplomatieke onschendbaarheid als ik weer eens wat flik dat niet door de wettelijke beugel kan. Vertel dus tegen iedereen die je kent dat de eGulden circuleert en dat ieder zijn deel kan bemachtigen door een euro op te offeren, dan heb je gedaan wat je kunt, het is vervolgens de keuze van die andere wat hij met de informatie zal doen.

Posted on July 1, 2015 in International

Back to Top